Peste 400 de pompieri, mobilizați zilnic pe litoral în sezonul estival© a1.ro

Peste 400 de pompieri, mobilizați zilnic pe litoral în sezonul estival

, 4 știri, 6 vizualizări

,,Pentru prevenirea situațiilor de urgență, consolidarea climatului de securitate a cetățenilor care au tranzitat stațiunile litoralului românesc și optimizarea misiunilor de răspuns, Departamentul pentru Situații de Urgență (...) a dispus o serie de măsuri care să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc, în concordanță cu prevederile concepției de acțiune aprobate la nivelul MAI.

Acestea au vizat acoperirea palierelor preventiv și de intervenție, prin suplimentarea personalului și tehnicii existente la nivelul județului Constanța, cu efective și mijloace specifice din mai multe județe ale țării care să optimizeze misiunile pompierilor salvatori', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În stațiunile de pe litoral au fost zilnic la datorie peste 400 de pompieri, cu tehnică specifică de intervenție - ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor și șenilate. În zonele intens circulate din județul Constanța au fost înființate 23 de puncte de lucru temporare, iar pe Autostrada A2 au fost dislocate resurse de intervenție la Valea Dacilor și Agigea. De la operaționalizarea punctelor de prim ajutor ale pompierilor, au fost desfășurate 1.498 de misiuni, în urma cărora peste 3.000 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical, precizează IGSU.