Picnic în locuri amenajate sau plimbări cu bicicleta, în Parcul Natural Văcărești / Noi reguli puse în dezbatere de autorități3Foto© hotnews.ro

Picnic în locuri amenajate sau plimbări cu bicicleta, în Parcul Natural Văcărești / Noi reguli puse în dezbatere de autorități

, 7 știri, 20 vizualizări

Plimbările, mersul cu bicicleta sau picnicul în locuri amenajate vor fi permise în Parcul Natural Văcărești, în timp ce vânătoarea, pescuitul sau depozitarea deșeurilor vor fi interzise, potrivit unui proiect pus în dezbatere miercuri de Ministerul Mediului.

Proiectul vizează aprobarea Regulamentului Parcului Natural Văcărești și cuprinde de reguli și măsuri astfel încât să fie asigurată conservarea pentru speciile și habitatele care au stat la baza desemnării ariei naturale protejate, potrivit Ministerului Mediului.

“Am finalizat primul instrument care va sta la baza viitorului plan de management al Parcului Natural Delta Văcărești. În plus, este pentru prima dată când ministerul a bugetat finanțarea planului de management al Deltei Văcărești, fără de care, speciile valoroase de acolo nu ar fi niciodată cu adevărat protejate. Vom investi 2 milioane de lei prin bugetul AFM în managementul de top al unuia dintre cele mai mari parcuri naturale urbane din Europa” susține ministrul Mediului, Costel Alexe, potrivit unui comunicat de presă.