Pintea: Ministerul Sănătății va pune în dezbatere publică un act normativ privind activitatea de transplant în spitalele județene2Foto© wwwb.agerpres.ro

Pintea: Ministerul Sănătății va pune în dezbatere publică un act normativ privind activitatea de transplant în spitalele județene

, 7 știri, 4 vizualizări

Ministrul Sorina Pintea a declarat miercuri că în 15 septembrie Ministerul Sănătății (MS) va pune în dezbatere publică un act normativ cu indicatori de management pentru activitatea de transplant în spitalele județene, astfel încât toate aceste unități să dezvolte centre de prelevare, informează MS.

Pintea a fost prezentă miercuri seară, în stațiunea Saturn, la deschiderea lucrărilor celei de-a V-a ediții a Școlii de vară a pacienților cronici, organizată de Asociația Transplantaților din România în colaborare cu Primăria Mangalia.

"Am venit în calitate de membru al asociației. Când elaborăm acte normative în Ministerul Sănătății schimbăm destine. Au fost deja modificate acte normative pentru a se facilita accesul pacienților la Programul de dializă și a fost majorat tariful pentru acest serviciu medical.