Plajele se deschid de pe 15 iunie. Anunțul făcut de Nelu Tătaru© money.ro

Plajele se deschid de pe 15 iunie. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

, 7 știri, 43 vizualizări

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat vineri, la Iași, că românii se pot gândi la vacanță în faza actuală a epidemiei de Covid-19, însă relaxarea trebuie să se facă etapizat, el adăugând că autoritățile se gândesc, dacă actuala etapă va merge bine, la deschiderea teraselor de la 1 iunie și deschiderea plajelor de la 15 iunie, scrie Agerpres.

„Ne putem gândi la vacanță, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condițiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie și să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe și sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru și ne putem gândi și la o vacanță. Restul, tot ce înseamnă vacanțe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din țările partenere sau din Uniunea Europeană își vor deschide în consonanță cu noi, dar și cu evoluția din fiecare țară în parte a pandemiei”, a afirmat Nelu Tătaru.

El a declarat că, în ciuda măsurilor de relaxare, populația nu trebuie să renunțe la măștile de protecție și la distanțarea socială.