Plăți de 2,4 miliarde de lei pentru șomajul tehnic2Foto© romanialibera.ro

Plăți de 2,4 miliarde de lei pentru șomajul tehnic

, 9 știri, 25 vizualizări

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că 1,5 milioane de români au primit șomaj tehnic, în urma crizei provocate de noul coronavirus, ea precizând că au fost făcute plăți în valoare totală de 2,5 miliarde de lei.

„Am avut grijă ca, deși am fost plecată din țară, să se facă plățile la timp și oamenii să-și primească fondurile acordate de guvernul Orban pentru ceea ce se numește în spațiul public șomaj tehnic. La ANOFM (Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă) sunt făcute plăți de 2 miliarde de lei pentru 1,4 milioane de angajați. La ANPIS (Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială - n.red.) sunt plăți în valoare de 430 de milioane de lei pentru aproximativ 130 de mii de profesioniști conform codului civil”, a spus, vineri, Violeta Alexandru.

Dincolo de datele privind șomajul tehnic, datele statistice arată că economia traveresează cea mai dură perioadă pentru angajați din 2009 încoace: 400.000 de locuri de muncă au fost șterse din economie în numai 67 de zile, potrivit Ziarului Financiar.