Plenul Senatului a fost anuntat ca Legea gratierii a fost adoptata tacit. Proiectul merge la Camera Deputatilor
Foto: stirileprotv.ro

Plenul Senatului a fost anuntat ca Legea gratierii a fost adoptata tacit. Proiectul merge la Camera Deputatilor

11 știri, 16

Astfel, urmeaza ca legea sa mearga la Camera Deputatilor, in forma Guvernului, pentru dezbaterile si votul final.

Legea gratierii a fost adoptata tacit pe 23 mai, insa procedura din prima Camera se incheie oficial abia dupa anuntarea plenului. Dupa ce proiectul a fost anuntat ca fiind adoptat tacit, el va fi transmis Camerei Deputatilor, care este forul decizional.

Potrivit actului normativ, ar urma sa fie gratiate integral pedepsele de pana la cinci ani de inchisoare, partial persoanele care au in intretinere minori cu varsta de pana la 14 ani, iar cei care au comis infractiuni cu violenta si cei care au savarsit fapte de coruptie sunt exceptati de la a fi gratiati.

Intrebat de ce nu s-a dat un vot in Senat pe proiectul de lege al gratierii, liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut recent ca motivul este acela ca senatorii juristi nu au reusit sa intocmeasca un nou raport in timp util.

”Pentru ca cei de la comisie (Comisia juridica a Senatului – n. r.) n-au venit cu raportul. Pentru ca pana sa se finalizeze termenul de aprobare tacita, n-au cazut de comun acord asupra unei forme finale”, a spus Liviu Dragnea.

Fiindu-i atrasa atentia ca PSD si ALDE detin majoritatea in Comisia juridica, deci ar fi putut adopta legea in forma dorita, Dragnea a replicat: ”Mai dezgropam mortii? A ajuns in Camera (Camera Deputatilor – n. r.)”.

Plenul Senatului a decis pe 8 mai, cu majoritate de vo...

    Citește pe stirileprotv.ro