Plumb, despre avertismentul CE privind adoptarea Codului administrativ: Invit CE să fie prudentă
Foto: www.puterea.ro

Plumb, despre avertismentul CE privind adoptarea Codului administrativ: Invit CE să fie prudentă

7 știri, 12

“Invit Comisia Europeană să fie prudentă în ceea ce privește o astfel de afirmație, deorece Codul administrativ nu este încă finalizat. România întotdeauna și-a respectat angajamentele și le va respecta. (...) Cred că nu trebuie să existe, în momentul de față, concluzii până când nu se finalizează Codul aministrativ”, a spus Rovana Plumb, întrebată despre avertismentul Comisiei Europene potrivit căruia România riscă să piardă alocarea financiară a programului pentru perioada 2014-2020, adică 553,19 milioane de euro, potrivit news.ro.

Senatul a adoptat luni, cu 85 de voturi "pentru", 21 de voturi "împotrivă" și 11 abțineri, proiectul de lege pentru elaborarea Codului administrativ, care prevede, printre altele, ca primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene aleși după anul 1992 să primească o pensie specială în limita a trei mandate și, de asemenea, că pot avea calitatea de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau o întreprindere familială.

Urmare a adoptării Codului Administrativ, Comisia Europeană a avertizat că amendamentele din Parlament la Codul Administrativ periclitează eforturile de profesionalizare a funcționarilor publici și anulează pașii anteriori făcuți în acest sens. Comisia mai arată, într-un punct de vedere remis G4Media.ro, că eșecul îndeplinirii obligațiilor asumate de România...

    Citește pe romaniatv.net