PNL atacă la CCR legea prin care se înființează Liceul Romano-Catolic din Târgu-Mureș
Foto: www.romaniatv.net

PNL atacă la CCR legea prin care se înființează Liceul Romano-Catolic din Târgu-Mureș

18 știri, 39

„Am luat decizia de a ataca la CCR legea de înființare a Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureș”, a declarat Ludovic Orban, după ședința conducerii PNL. „Nu atacăm UDMR, noi atacăm o procedură, care după părerea noastră este neconstituțională, cu atât mai mult cu cât există deja pronunțarea unei puteri - puterea judecătorească - în cazul respectiv și cu cât iese din regulă că școlile se înființează, conform legii educației, prin ordin de ministru la propunerea autorităților locale“, a completat liderul PNL.

Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri, cu 71 voturi „pentru”, 20 voturi „împotrivă” și o abținere proiectul legislativ al UDMR pentru înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, cu predare exclusiv în limba maghiară.

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților la finalul lunii decembrie, cu 18 voturi „pentru” și o abținere în comisia de învățământ a Camerei, iar PMP și PNL au părăsit sala. Inițiativa a fost susținută inclusiv de deputații USR, care au explicat că, dincolo de „trocul politic”, se află dreptul copiilor la educație.

Liceul cuprinde clase de învățământ primar, gimnazial și liceal, filiera teoretică fiind organizată pe profilurile umanist și real, iar cea vocațională pe profilul teologic, specializarea cultul romano-catolic, și va fi cuprins în rețeaua școlară începând cu anul școlar 2018 – 2019, de către Consiliul lo...

    Citește pe adevarul.ro


    Eugen Tomac, 8 luni
    Tomac: PMP și PNL au atacat la CCR legea privind înființarea Liceului Romano-Catolic. "...