Polițiștii locali care au parcat mașinile pe trotuar, AMENDAȚI
Foto: jurnalul.ro

Polițiștii locali care au parcat mașinile pe trotuar, AMENDAȚI

5 știri, 121

La o săptămână după apariția imaginii care a stârnit reacții puternice în Timișoara, cu mașinile Poliției Locale parcate pe trotuarul din fața sediului fără a asigura spațiu pentru trecerea pietonilor, polițiștii locali care au parcat fără a ține cont de prevederile legii au fost sancționați.

„Direcția Poliția Locală Timișoara comunică faptul că, cei doi polițiști locali care s-au aflat la volanul autovehiculor oprite pe platforma din fața instituției la data de 12.04.2017, încurcând circulația pietonilor, fapt semnalat de altfel pe o persoană care a făcut o fotografie ce a circulat pe rețeaua de socializare și în mass-media, au fost sancționați conform OUG 195/2002 – Codul Rutier, cu câte 290 lei fiecare și câte 2 puncte penalizare la permis, fapta fiind prevăzută de art.

142 lit. N, unde este stipulat că se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin un metru pentru circulația pietonilor. De asemenea, Poliția Locală a luat toate măsurile ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple, fiind montate camere de luat vederi și urmând a se trasa zona destinată pietonilor, nefiind vorba despre un trotuar strict delimitat”, a transmis Poliția Locală.

    Citește pe jurnalul.ro