Poluare în Capitală. Agenția pentru Protecția Mediului dă vina pe trafic© libertatea.ro

Poluare în Capitală. Agenția pentru Protecția Mediului dă vina pe trafic

, 5 știri, 13 vizualizări

Agenția pentru Protecția Mediului anunță că, începând de vineri seară, în București și localitățile limitrofe s-au înregistrat creșteri importante ale concentrațiilor de poluanți monitorizați. "Analiza corelațiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creșterea concentrațiilor de PM10", spun reprezentanții APM, menționând că au informat autoritățile locale întrucât "în aceste momente este importantă gestionarea eficientă a traficului pentru a nu se produce noi creșteri ale concentrațiilor".

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) București arată, într-o postare pe Facebook, că, începând de vineri seară și până în prezent, în municipiul București și localitățile limitrofe au avut loc creșteri importante ale concentrațiilor poluanților monitorizați, scrie News.ro.

"La stațiile B6- Cercul Militar, de trafic, și B2- Titan, concentrațiile de PM 10 au fost cele mai ridicate, concentrația medie orară maxim înregistrată a fost de 148 micrograme/mc, aproape triplul valorii limită stabilită pentru media zilnică. Și celelalte stații de monitorizare au înregistrat concentrații medii orare ale PM 10 în jurul și peste valoarea de 100 micrograme/mc Concentrația medie orară a NO2 a ajuns la o valoare foarte apropiată de Valoarea limită (185 micrograme/mc fata de VL=200 micrograme/mc) doar la stația B6", explică reprezentanții APM.