Poșta Română cere insolvența propriului broker de asigurări© mediafax.ro

Poșta Română cere insolvența propriului broker de asigurări

, 5 știri, 21 vizualizări

Poșta Română a solicitat instanței insolvența PRBA, brokerul de asigurări al operatorului național de servicii poștale. Reprezentanții companiei au luat această decizie în urma analizării opțiunilor legale de recuperare a datoriilor pe care PRBA le înregistra față de companie.

Poșta Română a lansat, în octombrie 2014, propriul broker de asigurări, din dorința de a implementa cât mai rapid produse de asigurări inovative, care să țintească segmentul de clienți tradiționali ai operatorului național de servicii poștale, arată un comunicat al instituției.

Începând cu luna mai 2015, Poșta Română a oferit posibilitatea încheierii polițelor de asigurări în oficii poștale din mai multe orașe ale țării, țintind spre un număr de 300 de puncte de lucru. Activitatea PRBA se baza pe aportul factorilor poștali autorizați ca agenți de brokeraj și a numărului de puncte fixe din rețeaua națională de oficii poștale. Cu toate acestea, operatorul de asigurări a înregistrat datorii către Poșta Română, încercările de redresare nereușind să încadreze PRBA pe un trend pozitiv al evoluției financiare.