Viorica Dăncilă a avut o convorbire cu episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei
Foto: www.romaniatv.net

Viorica Dăncilă a avut o convorbire cu episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

9 știri, 28

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, care efectuează o vizită la Vatican, a avut o convorbire telefonică cu episcopul ortodox român al Italiei, Siluan, aflat la Paris pentru a participa la Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, informează un comunicat al Guvernului transmis, duminică, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, premierul a evidențiat aspecte legate de vizita la Sfântul Scaun și primirea de către Papa Francisc. Dăncilă a subliniat nivelul excelent al relațiilor bilaterale, atât la nivel politic, cât și în domeniul cultural și educațional.

Prim-ministrul și-a exprimat aprecierea pentru susținerea de către Biserica Ortodoxă a comunităților românești din diaspora, în special din Republica Italiană, și a vorbit despre importanța lăcașurilor de cult în viața românilor care trăiesc în afara granițelor țării.

De asemenea, Dăncilă a subliniat atenția acordată de statul român respectării drepturilor comunității românești, rolul cultelor religioase în păstrarea identității spirituale și lingvistice.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă efectuează începând de joi până duminică o vizită la Vatican.

    Citește pe jurnalul.ro