Premierul îi cere lui Tudorel Toader să revină cât mai repede în țară
Foto: www.agerpres.ro

Premierul îi cere lui Tudorel Toader să revină cât mai repede în țară

25 știri, 55

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni că îi va cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să se întoarcă mai repede în țară, pentru a se lămuri informațiile recent apărute în spațiul public legate de DNA.

"Ceea ce pot să confirm este că voi avea o discuție imediat ce voi ajunge la Guvern și că o să-l chem cât mai repede pe ministrul Justiției în României. Da, îl voi chema cât de repede posibil să vină în România. Nu pot să știu cu ce poate pleca, nu știu care este ora de avion, dar îi voi cere dlui ministru să vină cât mai repede în România. Având în vedere ultimele informații din spațiul public, mi se pare normal ca ministrul Justiției să se întoarcă în țară", a declarat premierul, la sediul central al PSD.

Viorica Dăncilă a adăugat că nu a avut încă o discuție pe această temă cu președintele Klaus Iohannis.

"Dar, dacă dl președinte va dori o discuție, bineînțeles că voi fi de acord", a spus aceasta.

Prim-ministrul consideră că nu este necesară o decizie politică pe tema justiției la nivelul PSD, așa cum a susținut anterior vicepremierul Paul Stănescu, ci una juridică.

"Nu. Eu cred că această decizie sau o decizie trebuie luată din punct de vedere juridic și tocmai de aceea nu cred că un partid politic poate să se pronunțe pe acest lucru, și chemăm ministrul Justiției care este cel mai în măsură să vadă care este situația. Aștept să se întoarcă ministrul Justiției în ța...

    Citește pe agerpres.ro