Premierul Tudose, despre majorarea accizelor la carburanți: Nu cred că prețurile vor crește
Foto: www.money.ro

Premierul Tudose, despre majorarea accizelor la carburanți: Nu cred că prețurile vor crește

8 știri, 37

”În 2016 acciza a fost scoasă și nu a scăzut prețul. Companiile au demonstrat că nu prea au avut nici profit. Ia să vedem, dacă o punem la loc (acciza - n.r.) cresc? Eu cred că nu vor crește. Totuși perioada aia de romantism când făceau ce voiau pe aici s-a cam închis”, a declarat Mihai Tudose la România TV, referindu-se la companiile petroliere.

El a mai spus că există ”posibilitatea de a umbla la redevențe”.

”Bineînțeles. Nu înseamnă șantaj, înseamnă că în sfârșit nu mai avem alt tip de dialog cu ei, ci dialog oficial. (...) Dorim un stat puternic și prietenos cu cei corecți. Și doar un stat puternic cu ceilalți”, a adăugat Tudose.

El a ținut să mai precizeze că majorarea accizelor nu va influența negativ viața românilor.

”Nu-i va influența negativ. Pot să-i asigur. Plus că avem discuții și dacă ne înțelegem, asta e, o facem. Noi astăzi stăm de vorbă să ocupăm primul loc în Europa într-un domeniu. Suntem pe primul loc la decese pe șosele și nu fiindcă avem mașini proaste sau sunt românii șoferi proști, ci din cauza infrastructurii rutiere. Apare calul noaptea, căruța, groapa, șoseaua foarte îngustă care face brusc la stânga, nu avem autostrăzi.

Avem tot ce ne trebuie pentru a menține România cu stabilitate din punct de vedere al serviciilor sociale, dar nu știu cât mai putem să așteptăm până când terminăm cu acest gen de infrastructură. Și atunci trebuie să alimentăm buget...

    Citește pe money.ro