Viorica Dăncilă pleacă în Lituania și Estonia
Foto: www.romania-actualitati.ro

Viorica Dăncilă pleacă în Lituania și Estonia

10 știri, 17

Premierul Viorica Dăncilă începe, astăzi, o vizită oficială de trei zile în Lituania și Estonia.

Andrei Șerban are detalii despre temele care urmează să fie abordate și principalele întrevederi ale primului-ministru:

Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că dialogul politic cu oficialii din cele două state membre ale UE se va concentra pe reconfirmarea relațiilor bilaterale apropiate, fundamentate pe un parcurs similar și pe interese comune, legate de tematicile europene și pe asigurarea securității flancului estic.

Un obiectiv major va fi reprezentat de agenda europeană și de pregătirea președinției rotative a României la Consiliul UE.

Viorica Dăncilă: Avem pe agenda europeană dosare de interes major pentru toate statele europene și cred că trebuie să vedem lucrurile comune, să susținem interesul României, să vedem provocările la care trebuie să răspundem și modul în care înțeleg statele membre ale UE să răspundă acestor provocări.

În capitala Lituaniei, Vilnius, premierul va avea întrevederi cu omologul lituanian Saulius Skvernelis și cu președintele parlamentului, Viktoras Pranckietis.

Vizita la Tallinn este prima la nivel de prim-ministru român în Estonia, după restabilirea relațiilor diplomatice cu statul baltic, în 1991.

    Citește pe romania-actualitati.ro