Președintele comisiei de Cultură: TVR a ratat transmiterea Festivalului Enescu6Foto© money.ro

Președintele comisiei de Cultură: TVR a ratat transmiterea Festivalului Enescu

, 12 știri, 10 vizualizări

"Pentru Televiziunea RomânăRomânăRomână reprezenta un act de onoare să preia integral concertele din cadrul Festivalului Enescu, cel mai important proiect cultural al anului 2019. Dar din cauza incompetenței conducerii TVR, anul acesta a ratat pur si simplu transmitarea acestui eveniment deosebit", se arată într-un comunicat transmis News.ro de Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților.

Potrivit informațiilor, "postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel și de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat".

Festivalul rămâne nu doar cea mai importantă manifestare culturală internațională de omagiere și de cunoaștere a operei marelui compozitor George Enescu, dar și cel mai bun prilej de promovare internațională a valorilor culturale ale României.