Președintele Consiliului European, Donald Tusk, o felicită pe Viorica Dăncilă. Mesajul pentru România
Foto: stirileprotv.ro

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, o felicită pe Viorica Dăncilă. Mesajul pentru România

13 știri, 24

Donald Tusk, președintele Consiliului European, i-a trimis o scrisoare de felicitare premierului Viorica Dăncilă, transmițându-i că Guvernul are "o responsabilitate importantă" pentru menținerea valorilor UE, inclusiv prin respectarea normelor statului de drept și prin combaterea corupției.

"În numele Consiliului European, aș vrea să vă felicit pentru numirea în funcția de prim-ministru", i-a scris Donald Tusk Vioricăi Dăncilă.

"Am încredere că România va continua să contribuie constructiv la o Uniune Europeană mai puternică și unită, precum și să susțină o zonă de vecinătate a UE prosperă și democratică. Aceste lucruri sunt importante în mod special în contextul activităților pe care le vom desfășura în cadrul Agendei Liderilor UE și în perspectiva Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019", afirmă Donald Tusk în scrisoarea trimisă premierului român.

"Responsabilitatea importantă a Guvernului dumneavoastră pentru susținerea valorilor europene va consolida prosperitatea, stabilitatea și securitatea României și Uniunii Europene. În această privință, normele statului de drept și progresele ireversibile în combaterea corupției, în conformitate cu așteptările mari ale societății românești, rămân esențiale în a asigura că toți cetățenii României pot beneficia în totalitate de toate oportunitățile oferite de apartenența la Uniunea Europe...

    Citește pe zf.ro