Președintele ÎCCJ, despre protocol: Am cerut aviz pentru declasificare Parchetului General și SRI
Foto: adevarul.ro

Președintele ÎCCJ, despre protocol: Am cerut aviz pentru declasificare Parchetului General și SRI

7 știri, 11

Președintele ÎCCJ a cerut aviz pentru declasificare Parchetului General și Serviciului Român de Informații. Judecătorul Cristina Tarcea a explicat, la Antena 3, că avizele de interceptare emise de către Curte au avut un temei legal, în ciuda interpretărilor care arată contrariul. Tarcea a subliniat că a cerut deja aviz pentru declasificarea protocolului atât la Parchetul General, cât și la SRI, anunță Mediafax, citând declarația dată de magistrat la televiziunea de știri.

„Am cerut aviz pentru declasificare și Parchetului General și SRI. Nu se poate declasifica fără aceste avize. Nu știu care este istoria încheierii lui, eu însămi am aflat relativ recent de existența lui, dar am încercat să găsesc un argument logic care să-l justifice. E o interpretare greșită că avizele de interceptare date de Curte nu au avut un temei legal. Temeiul legal era decizia CEDO, care face parte din dreptul intern și care interzicea ca avizele să fie date de procurori, așa cum prevedea Legea 51.

Problema era că, în lipsa unei norme interne, nu există o procedură. Dar repet, asta e interpretarea mea, în care chiar cred”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

    Citește pe cotidianul.ro