Președintele Italiei a dizolvat parlamentul. Campanie dură
Foto: www.dcnews.ro

Președintele Italiei a dizolvat parlamentul. Campanie dură

16 știri, 111

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a dizolvat joi parlamentul de la Roma, care oricum era aproape de sfârșitul mandatului, lansând astfel oficial campania pentru alegerile legislative ce ar urma să se desfășoare în luna martie, relatează Agerpres.

Un Consiliu de Miniștrii care este în desfășurare va decide data scrutinului care se anunță extrem de disputat și campania electorală foarte dură.

Premierul Paolo Gentiloni a venit în cursul zilei la Palatul Quirinal (sediul președinției) pentru a-i confirma lui Mattarella că, odată cu adoptarea bugetului pe anul viitor, activitatea actualului legislativ ales în anul 2013 s-a încheiat.

Gentiloni, membru al Partidului Democrat (de centru-stânga), este al treilea premier al acestei legislaturi, după Enrico Letta et Matteo Renzi și urmează să rămână în funcție până la alegerea noului parlament, sau chiar mai mult, dacă incertitudinea va persista.

Modalitatea de desfășurarea a scrutinului și intențiile de vot în sondaje manifestate față de principalele trei forțe politice - dreapta, centru-stânga și naționaliștii din Mișcarea 5 Stele - puțin dispuse în prezent să formeze o coaliție riscă să conducă la un legislativ fără o majoritate clară.

    Citește pe dcnews.ro