Președintele partidului maghiar din Transilvania anunță organizarea unui protest la Miercurea Ciuc și la Oradea în cazul Valea Uzului3Foto© hotnews.ro

Președintele partidului maghiar din Transilvania anunță organizarea unui protest la Miercurea Ciuc și la Oradea în cazul Valea Uzului

, 8 știri, 32 vizualizări

Președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Csomortányi István, a anunțat că marți va avea loc un protest la Miercurea Ciuc la care se va cere demisia prefectului de Harghita, stoparea naționalizării cimitirului din Valea Uzului și readucerea acestuia la starea inițială. "Un lucru trebuie știut de către comunitatea română.

Valea Uzului este un simbol foarte important pentru comunitatea maghiară, comparativ cu Mărășeștiul pentru comunitatea română. Este un simbol al autoapărării și nu înțelegem cine are interesul de a genera conflict interetnic și de a instala o stare de ură între comunități prin provocările plănuite din Valea Uzului", a declarat luni liderul PPMT.

Potrivit acestuia, la protestul organizat sunt așteptate să participe câteva sute de persoane, majoritatea din municipiul Miercurea Ciuc și din județ. "Dorim să subliniem faptul că comunitatea maghiară, în ultimii o sută de ani, și-a cerut drepturile doar pe căi legale și dorim să ne ținem de acest lucru.