Presedintele sirian Bashar al-Assad POATE fi condamnat pentru crime de razboi
Foto: www.romaniatv.net

Presedintele sirian Bashar al-Assad POATE fi condamnat pentru crime de razboi

7 știri, 36

Comisia ONU de ancheta privind Siria a strans suficiente probe pentru ca presedintele sirian Bashar al-Assad sa fie condamnat pentru crime de razboi, a declarat o membra importanta a acestei comisii, Carla del Ponte, citata duminica de Reuters.

Del Ponte (70 de ani), care a anchetat crime de razboi comise in Rwanda si fosta Iugoslavie, a anuntat saptamana trecuta ca va renunta la a mai face parte din Comisia ONU de ancheta privind Siria, in contextul in care activitatea acestei structuri nu este continuata de Consiliul de Securitate prin crearea unui tribunal special pentru Siria care sa condamne criminalii de razboi. Ea nu a precizat insa data cand va parasi functia actuala.

Intr-un interviu acordat publicatiei elvetiene Sonntag Zeitung, Carla del Ponte a fost intrebata daca exista suficiente dovezi pentru ca Bashar al-Assad sa fie condamnat pentru crime de razboi. ''Da, sunt convinsa ca acesta este cazul. Iata de ce situatia este atat de frustranta. Munca de pregatire a fost facuta. In pofida acestui lucru, nu exista niciun procuror si niciun tribunal'' special pentru Siria, a raspuns ea.

Carla Del Ponte, fost procuror general al Elvetiei, s-a alaturat in septembrie 2012 Comisiei ONU de ancheta privind Siria, structura formata din trei membri. Comisia a strans probe despre atacuri cu arme chimice, genocidul impotriva comunitatii Yazidi din Irak si bombardamente asupra conv...

    Citește pe bzi.ro