Președinții Trump și Duda au semnat un acord de suplimentare a trupelor americane din Polonia2Foto© agerpres.ro

Președinții Trump și Duda au semnat un acord de suplimentare a trupelor americane din Polonia

, 5 știri, 18 vizualizări

'Este de așteptat o creștere cu aproximativ 1.000 de militari americani în viitorul apropiat' a personalului actual, conform declarației de cooperare. În prezent, personalul desfășurat prin rotație în Polonia este la nivelul a aproximativ 4.500 de militari. Cele două părți au identificat șase locuri în care prezența militară va fi suplimentată, urmând să fie discutată, de asemenea, identificarea locului potrivit pentru dislocarea unei echipe de luptă a brigăzii armate.'

'Această declarație de cooperare trebuia să fie semnată la începutul lunii septembrie, la Varșovia, ceremonie care nu a mai avut loc din cauza anulării vizitei președintelui SUA ca urmare a apropierii uraganului Dorian de coasta statului Florida. Declarația de cooperare are la bază un acord-cadru, pe care șefii celor două state l-au semnat în iunie.

Trump i-a declarat președintelui polonez: a fost 'foarte distractiv să lucrez cu tine și cred că a fost foarte productiv'. El a mai afirmat că renunțarea la regimul de vize pentru cetățenii polonezi este în lucru. Totodată, președintele american a salutat 'relația grozavă' pe care o are cu Polonia și a asigurat că va efectua în curând o vizită la Varșovia.