Pretul eliminarii lui Rares Bogdan2Foto© bzi.ro

Pretul eliminarii lui Rares Bogdan

, 5 știri, 33 vizualizări

Pentru Rares Bogdan, pozitia de lider al PNL Bucuresti ar reprezenta, fireste, un premiu. Pentru prestatia sa exceptionala la europarlamentare. Dar mai ales o adevarata rampa de lansare politica. Cine nu conduce o organizatie, nu conteaza in batalia de la varful PNL. Cine nu conduce o organizatie mare, cum este Bucurestiul, nu se poate bate niciodata pentru presedintia acestui partid. Si tocmai din acest motiv l-a eliminat Orban. Putini isi pun insa intrebarea cat pierde PNL prin neexploatarea uriasei popularitati de care se bucura Rares Bogdan.

In cercul sau de apropiati, Ludovic Orban inceraca sa acrediteze ideea ca Rares Bogdan are un mandat atat de important la Bruxelles in calitate de sef al grupului europarlamentarilor liberali, incat nu ar mai putea da randament pe un al doilea front politic, cel al Capitalei. Este total fals. Si nici nu are rost sa explic acest lucru utilizand argumente si precedente. In realitate, il elimina temandu-se ca la randul sau ar putea fi eliminat de Rares Bogdan. Din acest calcul meschin, lipseste insa Bucurestiul.

Pentru orice partid, Capitala reprezinta piatra de incercare a fortei sale politice. Cand liberalii au fost cu adevarat puternici, ei au fost in stare sa impuna un primar general al Capitalei. A fost Crin Halaicu. Din pacate, acesta s-a umplut de rusine. Cand Conventia Democratica a devenit puternica, a impus succesiv doi primari. Pe Victor Ciorbea si pe Viorel Lis.