#Prezidențiale2019 Diaconu: Cotroceni este un palat regal, nu este potrivit pentru Președinție7Foto© antena3.ro

#Prezidențiale2019 Diaconu: Cotroceni este un palat regal, nu este potrivit pentru Președinție

, 17 știri, 15 vizualizări

Candidatul independent la Președinție Mircea Diaconu, susținut de către Pro România și ALDE, a declarat marți, la Timișoara, că dacă va deveni președinte, nu va intra nicio oră în Palatul Cotroceni și va cere Guvernului să îi găsească un alt sediu.

"Nu mă duc la Cotroceni. Nu știu unde, dar la Cotroceni nu mă duc. Nu intru nicio oră la Cotroceni. Mandatul este al Cotrocenilor? Este al națiunii. Cotroceniul este un palat. Refuz Cotroceniul. Fac o hârtie către Guvernul României care va fi la acea vreme cerând să mi se găsească sau să căutăm un sediu pentru Președinție, pentru că Palatul Cotroceni, după părerea mea, este un palat regal cu o destinație exactă dată prin testament regal și care nu este în niciun caz cel mai potrivit pentru Președinție. Un palat regal nu poate fi un loc pentru președinte", a afirmat Mircea Diaconu.

În altă ordine de idei, el a afirmat că lista sa conține multe priorități, dar esențială va fi încercarea sa de a explica instituțiilor fundamentale ale statului, "cu legea în mână, care sunt competențele, limitele și frontierele de competență".