Prim-vicepresedintele CE Frans Timmermans vine saptamana viitoare la Bucuresti
Foto: www.romaniatv.net

Prim-vicepresedintele CE Frans Timmermans vine saptamana viitoare la Bucuresti

10 știri, 48

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans va face, saptamana viitoare, o vizita oficiala de doua zile la Bucuresti, scrie News.ro, citand Comisia Europena.

"Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, responsabil pentru o mai buna legiferare, relatii interinstitutionale, statul de drept si Carta drepturilor fundamentale, se va afla intr-o vizita oficiala, in Romania, in perioada 28 februarie - 1 martie 2018", este anuntul Comisiei Europene.

Detalii privind programul acestuia si intalnirile pe care le va avea vor fi anuntate ulterior.

Frans Timmermans a luat pozitie in mai multe randuri fata de modificarile la legile justitiei din Romania, avertizand, impreuna cu presedintele CE Jean Claude Juncker, asupra riscurilor slabirii independentei justitiei.

"Urmarim cu ingrijorare evolutiile recente din Romania. Independenta sistemului judiciar romanesc si capacitatea sa de a combate in mod eficace coruptia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Romanii puternice in cadrul Uniunii Europene", aratau Juncker si Timmermans intr-o declaratie din urma cu o luna.

    Citește pe hotnews.ro