Prima localitate din țară în carantină, după noile reguli. Oamenii intră și ies cu declarație pe propria răspundere2Foto1Video© observatornews.ro

Prima localitate din țară în carantină, după noile reguli. Oamenii intră și ies cu declarație pe propria răspundere

, 7 știri, 142 vizualizări

Direcția de Sănătate Publică Galați a informat Comitetul Județean de Urgență că rata de infectare în comuna Cuca este de 4,74 la mia de locuitori, astfel că, la solicitarea CJSU Galați, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a emis ordinul de instituire a carantinei asupra comunei, începând de joi, de la ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile.

Potrivit ordinului, înși din zona carantinată este permisă intrarea și ieșirea pentru mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor/de marfă, fără oprire, care se deplasează în alte localități decât cea carantinată, având ca itinerarii: DN 24 D Galați - Bârlad; DJ 255 Rediu - Cuca - intersecție cu DN 24 D; DJ 255 Fârțănești - Cuca - intersecție cu DN 24 D.

Transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populație se va face pe baza documentelor justificative, care să indice scopul și destinația transportului.