Primarul Octavian Ursu, din Görlitz, ținta unor amenințări virtuale3Foto© rfi.ro

Primarul Octavian Ursu, din Görlitz, ținta unor amenințări virtuale

, 4 știri, 10 vizualizări

După asasinarea președintelui guvernamental din Kassel, Walter Lübcke, presa germană s-a ocupat pe larg de fenomenul mesajelor de ură, difuzate pe internet. În acest context s-a arătat că înaintea asasinării lui Lübcke, acesta devenise ținta unor atacuri răspîndite prin intermediul rețelelor de socializare. Lübcke, împușcat la începutul lunii iunie de către un extremist de dreapta, a intrat în vizorul unor cercurilor radical-xenofobe, după ce, în 2015, s-a pronunțat pentru o politică umană în ceea ce privește atitudinea față de refugiați.

În vizorul grupurilor de dreapta se află și numeroși politicieni care nu sînt etnici germani. Unul dintre aceștia este și creștin-democratul Octavian Ursu, primarul ales al orașului Görlitz, situat în landul est-german Saxonia.

La al doilea tur al scrutinului pentru funcția de primar, s-a aflat alături de Ursu, născut în 1967 la București, candidatul partidului naționalist-autoritar, Alternativa pentru Germania (AfD). În jurul lui Ursu s-a format un front al celorlalte partide democratice, cu scopul de a împiedica victoria naționaliștilor-autoritari, eurosceptici, xenofobi și anti-musulmani.