Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a fost desemnat „Primarul Anului 2019”4Foto© cotidianul.ro

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a fost desemnat „Primarul Anului 2019”

, 4 știri, 8 vizualizări

Demersul procurorilor anticorupție este motivat de faptul că există suspiciuni că autoritatea locală ar fi decontat dublu cantitatea de gunoi ridicată în realitate de pe platformele dintre blocuri, iar contractul de salubrizare nu ar fi fost încheiat respectând legea.

În noiembrie anul trecut, edilul Daniel Băluță anunța preluarea serviciilor de salubrizare și deszăpezire din Sectorul 4 de către compania Rosal, în urma câștigării unei licitații. În acel moment, primarul Sectorului 4 declara că, în maxim trei luni, noua societate de salubrizare își va începe activitatea în sector.

Contractul, încheiat în urmă unei licitații la care au participat mai multe firme, este semnat pe o perioada de 4 ani și se ridică la valoarea de 384,4 milioane de lei, fără TVA, potrivit sursei citate. La procedura de atribuire desfășurată la sfârșitul anului trecut, și câștigată de Rosal, s-au înscris și asocierile formate din RER Ecologic Service București REBU și RER Ecologic Service Buzău, respectiv Activ Salubritate și Impresa Sangalli Giancarlo&C SRL Monza (Italia).