Se deschide primul centru de chirurgie ROBOTICĂ din România!
Foto: www.money.ro

Se deschide primul centru de chirurgie ROBOTICĂ din România!

6 știri, 32

Timișoara dispune de primul centru de chirurgie robotică pentru copii din România și din Europa de Est. Un robot în valoare de 2,5 milioane de euro a fost donat Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” de o fundație din Elveția.

La Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara a fost pus în funcțiune cel mai modern robot de chirurgie robotică din Europa de Est, infomează Mediafax.ro. Echipamentul medical valorează aproape 2,5 milioane de euro și a fost cumpărat de o fundație din Elveția care a decis să-l doneze spitalului din Timișoara.

Robotul va fi întreținut, toate componentele necesare fiind cumpărate timp de cinci ani în cadrul unui proiect câștigat de Universitatea de Medicină din Timișoara, în valoare de trei milioane de dolari.

În prezent, patru medici chirurgi sunt instruiți pentru a folosi dispozitivul medical. Primii copii urmează să fie operați cu ajutorul robotului la mijlocul lunii februarie.

„Suntem patru medici care ne instruim. Am asistat la operații realizate cu robotul de la Spitalul Județean Timișoara și în Israel. Pregătirea se încheie în luna februarie, iar apoi vom fi operativi. Primele operații cu robotul vor fi realizate în 12 și 13 februarie. Vom selecta cazurile care vor fi operate cu foarte mare atenție și ne propunem să operăm, în acest an, 50 de cazuri”, a explicat, pentru sursa citată, șeful Clinicii de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului d...

    Citește pe libertatea.ro