Primul județ din România în care circulația se interzice și în timpul zilei - Decizia prefectului8Foto© libertatea.ro

Primul județ din România în care circulația se interzice și în timpul zilei - Decizia prefectului

, 13 știri, 374 vizualizări

„Așa este structura cetățenilor din județul nostru, nu doresc să nu se întâlnească, nu doresc să nu socializeze, nu doresc să stea în grupuri mai mici de 3. Avem o problemă din acest punct de vedere și am considerat că riscul este mult prea mare”, a explicat prefectul la o televiziune de stiri, care a mărturisit că a auzit oameni pe stradă care spuneau despre avertismentele autorităților că sunt „o vrăjeală”.

El a explicat că oamenii vor putea merge în continuare la cumpărături, la farmacie, la serviciu, dar vrea să limiteze deplasările și întâlnirile inutile. Cei care se vor deplasa în interes de serviciu vor trebui să aibă o hârtie de la angajator care să-i arate calitatea de angajat și faptul că are de parcurs traseul respectiv.

Printre alte masuri care se vor introduce pentru Maramures se numara si faptul ca persoanele cu varste de peste 60 de ani sa isi poata face cumparaturile dimineata intre orele 7 si 11, dar si monitorizarea mai atenta a persoanelor peste 65 de ani fara apartinator.