Procuroarea Maria Piturca, care a ridicat-o pe Sorina, va raspunde in fata procurorilor din CSM© bzi.ro

Procuroarea Maria Piturca, care a ridicat-o pe Sorina, va raspunde in fata procurorilor din CSM

, 12 știri, 25 vizualizări

Inspecția Judiciară a anunțat, vineri, că a exercitat acțiunea disciplinară față de Antoaneta Pițurcă, procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova care ar fi bruscat-o pe Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, în timp ce copilul era ridicat din casa asistentului maternal pentru a fi dat spre adopție.

„Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Maria Antoaneta Pițurcă, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu și exercitarea funcției cu rea-credință, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni - abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit.a) și t) teza I din Legea 303/2004”, se precizează într-un comunicat al IJ transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, inspectorii judiciari au reținut că manifestările procurorului Maria Antoaneta Pițurcă din 21 iunie, derulate cu prilejul efectuării unei percheziții domiciliare, constând în agresarea fizică și psihică a unei minore de 8 ani, prin târârea efectivă a acesteia pe asfalt, de la domiciliul asistenților maternali și până la mașina organelor judiciare, în condițiile în care aceasta s-a opus luării sale cu forța, plângând și țipând, întrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99 lit. a).