Procurorii din Florida vor pedeapsa cu moartea pentru atacatorul de la liceul din Parkland
Foto: www.romaniatv.net

Procurorii din Florida vor pedeapsa cu moartea pentru atacatorul de la liceul din Parkland

8 știri, 18

Procurorii din Florida au anuntat marti intentia lor de a cere pedeapsa cu moartea impotriva lui Nikolas Cruz, atacatorul care a impuscat mortal 17 persoane in urma cu o luna intr-un liceu din Parkland, relateaza AFP.

Nikolas Cruz, 19 ani, urmeaza sa se prezinte miercuri in fata instantei pentru a fi pus oficial sub acuzare. El este acuzat de 17 crime cu premeditare.

Avocatii sai au facut cunoscut ca va accepta sa pledeze vinovat contra garantiei ca nu va fi executat. O negociere a pedepsei ramane teoretic posibila, in pofida anuntului facut de procurori marti ca privilegiaza pedeapsa capitala.

Data procesului lui Nikolas Cruz, conditionat de faptul ca este declarat suficient de sanatos mintal pentru a fi judecat, nu a fost stabilita deocamdata.

Michael Satz, procuror al comitatului Broward, s-a declarat convins ca acuzarea va demonstra ca crimele comise de Cruz sunt “deosebit de odioase, groaznice si de o mare cruzime”.

Tanarul, fost elev al liceului pe care l-a atacat cu pusca sa de asalt semiautomata AR-15, a fost retinut la scurt timp dupa atacul armat pe care nu a incercat sa il nege.

Miercuri, la o luna dupa masacru, zeci de mii de elevi americani vor parasi 17 minute salile de curs pentru a aduce un omagiu victimelor, o actiune care se doreste, de asemenea, un apel adresat alesilor pentru a actiona impotriva proliferarii armelor de foc.

    Citește pe bzi.ro