Procurorii vor 7 ani de închisoare pentru Radu Mazăre în dosarul în care este acuzat de luare de mită
Foto: www.romaniatv.net

Procurorii vor 7 ani de închisoare pentru Radu Mazăre în dosarul în care este acuzat de luare de mită

12 știri, 18

DNA a cerut instanței 7 ani pentru luare de mită și 2 pentru fals în declarații, dar și un spor pentru că se sustrage procesului penal. De asemenea, în cazul lui Alexandru Mazăre, fratele fostului edil, procurorii au cerut aceeași pedepasă.

În ceea ce îl privește pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, DNA a cerut 5 ani de detenție pentru dare de mită.

O altă solicitare a magistraților se referă la menținerea sechestrului pe bani, bunuri și imobile și confiscarea sumei de 175.000 euro de la Radu Mazăre.

Dosarul aflat pe rol la Curtea Supremă se judecă pe fond, decizia judecătorilor nefiind definitivă.

Fostul primar este acuzat de DNA că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca firma pe care afaceristul o reprezenta să câștige ligitația construirii campusului de locuințe sociale "Henri Coandă".

În aprilie 2016, fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și fals în declarații, în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, este acuzat de complicitate la luare de mită și fals în declarații, iar Avraham Morgenstern este judecat pentru dare de mită.

Acuzațiile au legătură cu programul de construire de locuințe modulare grupate în campusul social "Henri Coandă", lansat în anul 2011 și aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanța.

"Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, î...

    Citește pe adevarul.ro