Procurorul Augustin Lazăr: În România nu există un stat paralel. Justiția română, bine cotată
Foto: www.euractiv.ro

Procurorul Augustin Lazăr: În România nu există un stat paralel. Justiția română, bine cotată

12 știri, 4

Augustin Lazăr a explicat de ce nu este de acord cu poziția PSD, care a adoptat recent o rezoluție oficială, în care acuză așa-numitul stat paralel că încearcă să decapiteze conducerea legitim aleasă a României.

"Din punctul de vedere al magistraturii, nu există nici un stat paralel, noi nu vedem nici un stat paralel, dar dacă cineva se declară paralel cu ordinea de drept a României, care este bine apreciată și are un nivel de standarde și principii europene, eu nu pot să polemizez cu acea persoană”, a declarat procurorul general.

El a spus că statul român este unul singur, cu instituții serioase, care își îndeplinesc misiunea.

"Vă pot asigura că statul român este unul singur, cu instituții serioase, care-și îndeplinesc misiunea și că nu îndrăznește nimeni să facă un abuz, fără riscul de a fi sancționat, conform vinovăției sale. Acum, că politicienii dispută între ei și se arată cu degetul unul pe altul care e paralel, asta e o altă problemă. Statul este unul singur, instituțiile funcționează corect între ele, cooperează loial unele cu altele, ordinea de drept este una singură a unui stat de drept european și justiția română este una care funcționează și este bine cotată la nivel internațional.

Cine se consideră paralel cu această ordine de drept nu este în regulă”, consideră procurorul general.

    Citește pe romaniatv.net