Procurorul general interimar Bogdan Licu: ,,un 10 august poate să apară oricand''3Foto© romanialibera.ro

Procurorul general interimar Bogdan Licu: ,,un 10 august poate să apară oricand''

, 14 știri, 13 vizualizări

Întrebat de jurnaliști, la sediul Parchetului General, despre stadiul cercetărilor din dosarul privind violențele de la protestul din 10 august 2018, Licu a răspuns: "Am avut mai multe întâlniri cu procurorii militari. Știm cu toții, România traversează o perioadă electorală. Perioada electorală nu se va termina acum, la alegerile europarlamentare. Practic, în România va fi campanie electorală încă un an și jumătate, deci până la finalul anului viitor. Deci, din această cauză, un 10 august poate să apară oricând".

Pe 2 mai, Bogdan Licu declara că se va întâlni cu conducerea Secției parchetelor militare pentru a discuta despre stadiul cercetărilor în cazul violențelor de la protestul din 10 august 2018.

Tot atunci, șefii din Jandarmerie care au dirijat acțiunea de intervenție de la protest și care sunt urmăriți penal în acest dosar au fost chemați la sediul Parchetului pentru a li se aduce la cunoștință că sunt verificate in rem două noi infracțiuni în dosarul "10 august", complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă, pentru care procurorii au declanșat cercetările în 23 aprilie.