Producția industrială a crescut cu 8,2% în 2017
Foto: www.euractiv.ro

Producția industrială a crescut cu 8,2% în 2017

8 știri, 9

Producția industrială a crescut cu 8,2% ca serie brută în 2017 comparativ cu anul precedent, datorită creșterilor celor trei sectoare industriale, respectiv industria prelucrătoare (+8,9%), industria extractivă (+5,9%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+1,0%), potrivit datelor Institutului Național de Statistică remise luni.

În luna decembrie 2017, producția industrială a scăzut față de luna precedentă cu 14,1% ca serie brută, dar a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,7%. Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială a crescut atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 7,9%, respectiv cu 12,2%.

Scăderea producției industriale pe serie brută a fost generată de declinul industriei prelucrătoare cu 16,3%. Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat și industria extractivă au crescut cu 9%, respectiv cu 2,5%.

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mare față de luna precedentă cu 3,7%, susținută de creșterile industriei prelucrătoare (+4,7%), producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+2,4%) și industriei ext...

    Citește pe jurnalul.ro