Prognoza meteo. Cum va fi vremea la începutul săptămânii în țară și București2Foto© a1.ro

Prognoza meteo. Cum va fi vremea la începutul săptămânii în țară și București

, 7 știri, 42 vizualizări

În Banat, deși zilele cu temperaturi ridicate vor alterna cu intervale în care vremea se va răci, regimul termic al următoarelor două săptămâni se va menține peste cel normal în luna februarie. Astfel, în data de 17 februarie și în special în perioada 23 - 25 februarie, abaterile față de valorile climatologic specifice vor fi semnificative, cu medii ale maximelor de 15-18 grade și ale minimelor de 2-5 grade. În celelalte zile, vor fi temperaturi maxime de 7-12 grade și minime situate între -1 grade și 2 grade Celsius.

Precipitațiile - predominant ploi - vor fi mai frecvente și local moderate cantitativ în perioada 19-20 februarie, în jurul datei de 23 februarie și posibil între 26 și 28 februarie. În restul intervalului de referință probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

În Crișana, pe parcursul intervalului de prognoză, regimul termic se va menține peste cel normal în a doua jumătate a lunii februarie. Zilele cu abateri pozitive semnificative față de norma climatologică (când, în medie, maximele vor fi de 9 și 12 grade, iar minimele de 1 și 5 grade) vor alterna cu perioade în care regimul de temperatură va fi mai ponderat, respectiv 6 și 8 grade ziua și -2 și 0 grade noaptea.