Programul Prima Casă. Anunțul făcut de Eugen Teodorovici© cancan.ro

Programul Prima Casă. Anunțul făcut de Eugen Teodorovici

, 11 știri, 33 vizualizări

Prima Casă 2019. Celebra “Prima Casă” este înlocuită de programul “O casă, o familie” și, potrivit proiectului, cei care doresc să își ia o locuință, vor putea să ia un credit, dacă reprezintă “o persoană sau o familie, formată din cel puțin doi membri adulți sau din minimum un adult și un copil”. Desigur, există schimbări radicale pentru creditul “O casă, o familie” în comparație cu programul “Prima Casă”, iar printre acestea se numără faptul că se vor impune dobânzi fixe, de maximum 5,5% pe an, în condițiile în care acum ele sunt variabile și se calculează în funcție de Robor la trei luni.

În 2019, 15 bănci vor acorda credite prin programul “Prima Casă”. Băncile vor acorda aproximativ 20.000 de credite, iar împrumuturile cumulate oferite de bancheri nu vor depăși 4 miliarde de lei. Banii ar ajunge pentru 18-20 de mii de împrumuturi, relatează stirileprotv.ro. Potrivit statisticilor, anul trecut, fondurile nu s-au epuizat.

Inițial, a fost luată în calcul ideea potrivit căreia doar tinerii sub 35 de ani și cu venituri mai mici de 3.000 de lei să poată accesa un astfel de credit, dar această variantă a căzut. Astfel, în prezent, sunt în vigoare aceleași condiții ca până acum: fără noi limite de vârstă și de venituri. Cei care vor un credit “Prima Casă 2019”, trebuie să facă dovada că nu au deja o locuință mai mare de 50 mp individual sau cu alte persoane.