Proiectul consultațiilor medicale gratuite online a fost extins la 18 spitale din Capitală2Foto© libertatea.ro

Proiectul consultațiilor medicale gratuite online a fost extins la 18 spitale din Capitală

, 5 știri, 46 vizualizări

Primarul general Gabriela Firea anunță, într-o postare pe Facebook, că platforma de consultații medicale poate fi accesată la adresa pacient.assmb.ro, fiind vorba despre un serviciu online gratuit de evaluare medicală. Răspund întrebărilor adresate aproape 500 de medici din peste 30 de specializări, angajați în spitalele administrate de PMB. Cele mai căutate specializări sunt Pneumologia - 184 de consultații, Medicina internă - 149, Psihiatria - 99, Gastroenterologia - 43 și Dermatologia - 39.

"Platforma este foarte ușor de utilizat: pacienții accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital).

Se selectează spitalul, specialitatea și medicul, apoi se introduc datele personale, precum și cele de contact. Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri pe care acesta le are în analiză", a precizat edilul general.