Guvernul a aprobat proiectul de buget pe 2018
Foto: www.romania-actualitati.ro

Guvernul a aprobat proiectul de buget pe 2018

13 știri, 55

Guvernul ar putea discuta, în ședința de miercuri, proiectul de buget pe anul 2018.

Luni și marți, la Palatul Victoria au avut loc discuții privind bugetul pe 2018, după cum a declarat pentru Agerpres, vicepremierul Marcel Ciolacu.

El a precizat că proiectul de buget pe anul viitor ar putea fi aprobat în ședința Executivului de miercuri.

Premierul Mihai Tudose a anunțat, pe 30 noiembrie, că Sănătatea, Educația și Infrastructura sunt "bazele" bugetului pe anul 2018.

"Sănătate, Educație, Infrastructură sunt bazele acestui buget, evident păstrând cei 2 % la Apărare dintr-un Produs Intern Brut mai mare", a spus Mihai Tudose.

Totodată, șeful Executivului a precizat că în această săptămână vor fi disponibile toate cifrele referitoare la bugetul pe 2018.

Bugetul de stat pentru anul viitor este construit pe o creștere economică de 5,5 %, în scădere față de previziunile care indică un avans de 6,1% în acest an, produsul intern brut urmând să ajungă la 907,852 miliarde de lei, potrivit Raportului privind situația macroeconomică și proiecția acesteia pe anii 2019 - 2021, care a fost publicat pe 29 noiembrie de Ministerul Finanțelor Publice.

Un număr de 22 de ministere vor primi bani în plus în bugetul anului 2018, în timp ce alte cinci vor avea fondurile diminuate, se arată în sinteza proiectului de buget pentru anul viitor, realizată de MFP.

De asemenea, pentru 29 de instituții public...

    Citește pe romania-actualitati.ro