Proiectul privind reforma în domeniul sănătății a fost aprobat. Coplata pentru servicii medicale private, amânată până în 20253Foto© libertatea.ro

Proiectul privind reforma în domeniul sănătății a fost aprobat. Coplata pentru servicii medicale private, amânată până în 2025

, 6 știri, 39 vizualizări

Coplata pentru servicii medicale prestate de sistemul privat se amână până la 21 aprilie 2025, potrivit unui amendament la proiectul inițiat de Guvern care vizează reforma în domeniul sănătății și al cărui raport a fost adoptat marți.

"Am decis să abrogăm articolele și alineatele care se referă la situația furnizorilor privați. Am prorogat termenul privind introducerea coplății de la 2021 la 1 aprilie 2025. Cei care doresc să participe în programele naționale de sănătate pot să o facă, însă fără să perceapă niște sume în plus din partea pacienților pentru acordarea acestor servicii medicale", a precizat președintele Comisiei pentru sănătate, senatorul Laszlo Attila, scrie Agerpres.

Acesta a adăugat că, dacă ordonanța ar fi fost respinsă integral, ar fi intrat în vigoare actul normativ de anul trecut și ar fi existat riscul ca pacienții să plătească imediat în plus furnizorilor privați de servicii medicale.