Promisiunea Rovanei Plumb: „30 de miliarde de euro”
Foto: www.euractiv.ro

Promisiunea Rovanei Plumb: „30 de miliarde de euro”

24 știri, 39

Ministrul propus la Fonduri Europene, Rovana Plumb, care a primit, luni dimineață, aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 18 voturi “pentru” și 11 “împotrivă”, și-a enumerat obiectivele pe care le are la acest minister.

“Până în anul 2020, obiectivul este de avea o rată de absorbție de 72,5% din totalul alocării, adică 30 de miliarde de euro, iar până în 2023 să avem 100% din total alocare”, a spus Plumb în timpul audierilor.

Potrivit acesteia, prioritățile mandatului său vor fi să ceară la rambursare Comisiei Europene suma de 1,7 miliarde de euro, să deschidă toate liniile de finanțare, beneficiarii și să îi asiste pe toată perioada de implementare a proiectelor. Ministrul propus a precizat că în luna februare va lansa un apel către toți beneficiarii, astfel încât aceștia să poată transmite către minister planuri de simplificare, în special, în ceea ce privește sistemul informatic MySMIS.

Plumb a mai afirmat că va deschide linii de finanțare în Educație și va lasa în luna februarie apeluri prin care vor fi acordate burse atât studenților din mediile defavorizate, cât și burse doctorale, în valoare de de 400 de euro/student.

Totodată, ministrul a precizat că până la sfârșitul lunii februarie va transmite Comisiei Europene un plan pentru a evita dezangajarea de fonduri euro.

România are la dispoziție pentru perioada 2014 – 2020 o alocare de 42,3 miliarde de...

    Citește pe cotidianul.ro