Protest pe trecerea de pietoni, în fața Palatului Parlamentului

Protest pe trecerea de pietoni, în fața Palatului Parlamentului

10 știri, 23

Câteva zeci de persoane - mame cu copii în cărucioare și soți ai acestora - protestează miercuri, în fața Palatului Parlamentului, pe trecerea de pietoni la intrarea dinspre Parcul Izvor, împotriva modificării Codurilor penale și a "penalilor în funcții publice".

Protestatarii traversează în mod repetat trecerea de pietoni din zonă. Mobilizarea s-a făcut pe Facebook.

"Am venit cu cel mic pentru a atrage atenția celorlalți. Mulți zic că blocăm șoferii, dar nu e vorba de blocat șoferii, ci pur și simplu de a atrage atenția asupra faptului că noi nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă și că nu ne putem supune unor penali, nu ne dorim penali în funcțiile publice și dorim să inspirăm copiilor noștri niște valori. Să fie la conducere oameni corecți, profesioniști, cu experiență în ceea ce fac, nu puși pe pile", a declarat, unul dintre inițiatori, Andreea Dumitrescu, care a menționat că protestul va dura în jur de o oră.

Printre protestatari s-a aflat și un tată cu bebelușul său. "Am venit cu copilul. Soția nu a putut să vină, este la examenul de titularizare. Am zis să vin eu să-mi exprim dezacordul față de tot ceea ce se întâmplă în Parlament, în special cu privire la Legile Justiției, pe care le consider nocive unei democrații, nocive unei dezvoltări normale a țării noastre, nocive în special pentru copiii noștri", a spus Cristian.

Protestul a provocat nervozitate în rândul u...

    Citește pe jurnalul.antena3.ro