Protest spontan la Spitalul de Urgență Craiova
Foto: www.cotidianul.ro

Protest spontan la Spitalul de Urgență Craiova

21 știri, 21

Aproximativ 450 de medici și asistente de la Spitalul Clinic de Urgență Craiova au ieșit în curtea unității medicale, luni dimineață, într-un protest spontan provocat de nemulțumirile privind veniturile salariale. 30 % din personal a rămas să asigure funcționarea secțiilor.

Unul dintre liderii sindicatului angajaților din Spitalul Craiova, medicul Eleodor Cârstoiu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că veniturile tuturor angajaților au fost diminuate, începând cu luna februarie.

„Brancardierii și infirmierele nu au avut mărire de salariu, la 1 martie, iar valoarea procentuală a sporului care se aplică la salariul nemărit a scăzut, deci venitul lor scade. Asistentele sunt afectate la sporul de tură, adică cel pentru că lucrează și noaptea. Nu au orele de noapte plătite, ca în Codul Muncii, cu 25% spor, ci se dă un spor mai mic de 15% pentru faptul că o treime din timpul lucrat este noaptea.

Mai este afectată plata orelor de sâmbătă și duminică, adică toate sunt la jumătate. La biologi, farmaciști, chimiști, la fel, nu s-a acordat mărirea de salariu, însă sporul a scăzut. Automat le-a scăzut și venitul”, a declarat Cârstoiu.

El a adăugat că medicii au ajuns să fie plătiți cu 5% pentru orele de gardă din timpul săptămânii.

„La medici, pentru gardă nu se folosește ca bază de calcul salariul de la 1 martie. Noi pentru gărzi avem un alt contract de muncă. Pentru acele ore de ga...

    Citește pe cotidianul.ro