Proteste extreme în Spania. Medicii s-au dezbrăcat în piață, ca să atragă atenția2Foto2Video© stirileprotv.ro

Proteste extreme în Spania. Medicii s-au dezbrăcat în piață, ca să atragă atenția

, 7 știri, 90 vizualizări

Medicii spanioli sunt la capătul puterilor. Într-o țară care a fost extrem de afectată de pandemie, aceștia au lucrat non-stop și au încercat să salveze cât mai multe vieți. Însă oboseala, salariile mici și  resursele limitate i-au adus în pragul disperării, așa că au organizat un protest extrem pentru a atrage atenția autorităților.

Într-un gest extrem tinerii medici au organizat un protest inedit. Aceștia și-au scos hainele și au rămas în lenjerie intimă în piața Sant Jaume din Barcelona. Ei au protestat față de lipsa de odihnă, față de salariile mici și lipsa de supervizare a acțiunilor anti-Covid. Acest gest simbolizează lipsa de protecție, au spus ei, potrivit Associated Press.

Pandemia i-a forțat pe medicii rezidenți să își oprească specializările și să intre în prima linie de luptă, din cauza personalului insuficient. Un medic trebuie să facă între trei și cinci ani de rezidență în spitale pentru a se specializa într-un anumit domeniu al medicinii. Însă din cauza situație actuale, mulți au fost obligați să-și oprească specializarea și să intre în lupta cu noul virus.