Proteste violente în Italia, după ce au fost impuse noi restricții în contextul pandemiei FOTO8Foto2Video© romaniatv.net

Proteste violente în Italia, după ce au fost impuse noi restricții în contextul pandemiei FOTO

, 13 știri, 33 vizualizări

În Torino, protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov spre forțele de ordine, în Milano au fost folosite gaze lacrimogene împotriva demonstranților, iar violențe au fost raportate și în Napoli, unde au avut loc proteste mai multe zile. Manifestări au avut loc și în Roma și Palermo, relatează BBC.

Demonstrațiile au început la scurt timp după ce Guvernul a anunțat închiderea, începând cu ora 18:00, a restaurantelor, barurilor, a sălilor de sport și cinematografelor. Majoritatea magazinelor vor rămâne însă deschise.

În mai multe regiuni, precum Lombardia și Piedmont, au fost introduse restricții de mobilitate pe timp de noapte. Deși prima carantină națională, impusă în primăvara acestui an a fost acceptată pașnic de populație, noile măsuri au fost contestate imediat. Firmele mici se plâng că încă încearcă să își revină după carantină și că alte restricții le-ar putea duce în faliment.