Protestul ″vestelor galbene″ a depășit granițele Franței17Foto© romanialibera.ro

Protestul ″vestelor galbene″ a depășit granițele Franței

, 41 știri, 168 vizualizări

Poliția a recurs la gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a împrăștia protestatarii.

Timp de aproape trei ore, protestatarii au perturbat traficul și au scandat lozinci antiguvernamentale într-o manifestație neautorizată, ce nu are un leadership clar și a fost mediatizată pe rețelele de socializare.

Sute de protestatari, purtând ''vestele galbene'' obligatorii pentru automobiliști, după modelul manifestațiilor din Franța, s-au îndreptat către biroul premierului Charles Michel, iar odată ajunși acolo unii dintre ei au aruncat cu pietre în clădire, forțele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Încă înainte de izbucnirea violențelor poliția a arestat circa 60 de persoane pentru blocarea străzilor sau portul unor obiecte interzise, precum cuttere sau petarde.

Această imagine a cutremurat întreaga lume. Circulă pe toate paginile de internet, toate ziarele, toate televiziunile au prezentat-o. Este expresia victoriei vandalismului asupra tradiției și istoriei. Dacă la Paris astfel de lucruri capătă forme aberante, cred că trebuie să ne punem foarte serios întrebarea până unde se poate merge cu un protest. Distrugerea Patrimoniului, distrugerea simbolurilor, lovirea unor persoane nevinovate, transformarea unui oraș în stare de asediu.. chestiunile…
Radu Tudor,
Imagini șocante de la Paris! Arcul de Triumf, vandalizat de…