PSD anunță că a adunat peste 800.000 de semnături pentru majorarea pensiilor cu 40%2Foto© euractiv.ro

PSD anunță că a adunat peste 800.000 de semnături pentru majorarea pensiilor cu 40%

, 7 știri, 30 vizualizări

Fostul ministru al Muncii Olguța Vasilescu a anunțat că au fost strânse peste 803.640 de semnături ale pensionarilor și oamenilor din toată țara la petiție care solicită respectarea legii pensiilor. Ea a solicitat Guvernului să țină cont de vocea pensionarilor și să crească pensiile cu 40%. Vasilescu a adăugat că există resursele financiare pentru această măsură.

"Astăzi (joi - n.r.) se finalizează cea mai amplă operațiune de apărare a drepturilor pensionarilor din ultimii 30 de ani. Asocialțiile și membrii PSD au reușit să strângă peste 803.640 de semnături pentru petiția care se referă la respectarea legii pensiilor. Așa cum știți, punctul de pensie, de la 1 septembrie anul acesta trebuie să crească cu 40%, de la 1.265 de lei la 1.775 de lei.

Din păcate însă, aflăm că mâine (vineri - n.r.) într-o ședință de Guvern se discută despre emiterea unei orodonanțe de urgență care să pună în pericol această lege a pensiilor, în sensul că majorarea nu va fi de 40%. Vreau să atenționăm Guvernul să țină cont de aceste sute de mii de semnături date pensionarii din țară în ultima lună și jumătate.