PSD îi cere lui Iohannis să prelungească starea de urgență cu trei zile12Foto1Video© stirileprotv.ro

PSD îi cere lui Iohannis să prelungească starea de urgență cu trei zile

, 43 știri, 71 vizualizări

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că există "o singură soluție reală, constituțională și funcțională" pentru ca în România să nu fie un vid legislativ de trei zile după expirarea stării de urgență și aceasta se află doar la președintele Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

"Ne pregătim să întâmpinăm, la sfârșitul acestei săptămâni, zilele prostiei Guvernului PNL. După cum știți, deși exista mesajul președintelui Iohannis în spațiul public de peste 20 de zile, cum că începând cu 15 mai se va înceta starea de urgență, Guvernul nu a fost în stare până în ceasul al doisprezecelea să vină cu un act normativ care să statueze legal starea de alertă.

Într-un final, Guvernul recunoaște că a greșit și încearcă să repare această uriașă prostie pe care a făcut-o, singura problemă pe care o au este că trebuie să repare legal și constituțional această prostie și nu să vină iarăși cu un act normativ care să fie contestabil sau atacabil.(...) Pe fond, există o singură soluție reală, constituțională și funcțională, din ceea ce am aflat și noi de la specialiștii în drept constituțional, și aceasta se află doar la președintele Iohannis.