PSD vrea ca mandatele primarilor și consilierilor locali să fie egale cu cel al președintelui, de cinci ani2Foto© cotidianul.ro

PSD vrea ca mandatele primarilor și consilierilor locali să fie egale cu cel al președintelui, de cinci ani

, 6 știri, 27 vizualizări

Mai mulți parlamentari PSD au depus, la Senat, un proiect legislativ care prevede prelungirea mandatului primarilor și consilierilor locali/județeni, de la patru la cinci ani. Inițiatorii argumentează că o astfel de măsură ar duce la realizarea proiectelor asumate.

Propunerea legislativă privind modificarea articolului 24, alin.1, secțiunea 2, din Legea Nr.215/2001 - Legea Administrației Publice Locale prevede prelungirea mandatului primarilor și consilierilor județeni de la patru la cinci ani.

Inițiatorii sunt mai mulți parlamentari din PSD, printre care și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, Liviu Pop, senatorul PSD Șerban Nicolae dar și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici. Ei susțin că proiectele de finanțare europene nu pot fi finalizate într-un mandat de patru ani, iar echipei care preia următorul mandat îi este greu să ducă la bun sfârșit proiectul în derulare.